Əvvəlcə portağal və limonu dondurucuda dondurmalıyıq. Onları hərtərəfli dondurmaq üçün 1 gün soyuducuda buraxın. Bu proses limon və portağal qabığının acı dadının qarşısını almaq üçündür. Limonad hazırlayarkən portağal və limonu dondurucudan çıxarın. Təxminən 10 dəqiqə gözləyin. 4-ə bölünə bilən bir tutarlılığa sahib olmağı kifayətdir. Portağal və limonu blendere doğrayın və içinə qoyun. Üstünə 1 stəkan şəkər əlavə edin. Meyvələr qabığı ilə olmalıdır, ona görə də diqqətli olaq. Blenderi işə salaq və hərtərəfli əzilənə qədər emal edək. Dəqiqələr çəkmir, 1-2 dəqiqə kifayətdir. Blender yoxdursa, onu rəndələyib şəkərlə ovuşdura bilərsiniz. Hazırladığımız portağal-limon-şəkər qarışığını 3 litr suya əlavə edin. 1 çay qaşığı limon duzu əlavə edin və rəngin tamamilə dəyişməsini təxminən 5 dəqiqə gözləyin. Limon duzu və şəkərin yaxşıca əriməsi üçün vaxtaşırı qarışdırın. Süzgəclə içkimizi süzək ki, içində qırıntılar qalmasın. Limonadımız hazırdır.Nuş olsun!