Dietoloq Kruthika Nanavati 40 yaşdan sonra yaddaşı yaxşılaşdıran üç meyvəni açıqlayıb.
Bu meyvələr həm də ruhlandırıcı xarakter daşıyır.
Həmin meyvələri təqdim edirik:
Avokado
Omeqa-3s və mono doymamış yağlar kimi sağlam yağlarla zəngin olan avokadolar idrak performansını yaxşılaşdırmaqla əlaqələndirilib. Onlar hətta iltihabı azaltmağa kömək edir, beyin sağlamlığına faydalıdır.
Nar
Nar unikal və dadlı olmaqla yanaşı, beyin üçün də faydalıdır. Tərkibindəki antioksidanlar sərbəst radikallarla və yaşlanma ilə əlaqəli iltihablarla mübarizə aparır. Tədqiqatlar göstərir ki, yaddaş və öyrənməni yaxşılaşdırır.
Kivi
Kiçik ölçüsünə baxmayaraq, kivi güclü potensiala malikdir. C və K vitaminləri ilə zəngindir, beyin sağlamlığı üçün əladır. K vitamini sinir hüceyrələrinin qorunmasını və əlaqəsini dəstəkləyir. Kivinin tərkibində yaddaş və əhval-ruhiyyə üçün vacib olan mis də var.
Sağlam pəhrizə üstünlük vermək, yaşlandıqca optimal beyin funksiyasının açarıdır. Bu meyvələri qida rasionuna daxil etmək ağıllı bir hərəkət olar. Boşqabınızdakı avokado, nar və kivi ilə siz uzun illər iti zehnindən zövq alacaqsınız.