Xalq təbabətində görmə qabiliyyətinin zəifləməsinə qarşı mübarizə aparan bir çox üsullar var. Onlardan biri də təbii qida məhsullarından hazırlanan və hələ zamanında dünya şöhrətli göz həkimi akademik Filatov tərəfindən “sehrli qarışıq” adlandırılan vasitədir.
Bu həm də mənim anamın reseptidir. Onun görmə problemləri var idi. 60-cı illərdə Odessadakı göz xəstəlikləri klinikasında müalicə olunanda akademik Filatov tərəfindən müşahidə olunduğu üçün bəxti gətirib.
Bu qarışığı hazırlamaq üçün aşağıdakılar lazımdır:
100 q aloe suyu, 500 q xırdalanmış qoz ləpəsi, 300 q bal və 3-4 limonun şirəsi yaxşıca qarışdırılır. İri alt və orta yarpaqları kəsin, bitkinin üst hissəsini, eləcə də 3-4 üst yarpağını kəsin, qaynadılmış su ilə yuyun, mixəkləri çıxarın, yarpaqları xırda-xırda doğrayın, ovuşdurun və şirəsini süzgəcdən keçirin.“Sehrli qarışıq” görmə qabiliyyətini yaxşılaşdırmaqla yanaşı, bədəni qüvvətləndirir, orqanizmin immunitetini də gücləndirir. Bu qarışıq gün ərzində 3 dəfə qida qəbulundan 30 dəqiqə əvvəl bir xörək qaşığı qəbul edilməlidir.
Qarışığı hazırlayarkən 3-4 illik əzvay bitkisindən istifadə olunmalıdır.
Akademik Filatov yuyulmuş yarpaqları dərhal kəsməməyi, boşqaba qoyub 10-12 gün soyuducuya qoymağı məsləhət görüb./saglamolun.az