674d30d3cc5ab202412240019
Kivinin qabıqlarını ATMAYIN: Bu dərdlərə dərmandır

Bəzi meyvələrin qabıqları sağlamlığa faydaları ilə şəfa mənbəyidir və bu qabıqlardan istifadə etməmək böyük itkidir. 

Panarama.az  xəbər verir ki, tez-tez alma və bananın qabığından istifadə edilməli olduğu bildirilsə də, qabığı ilə diqqət çəkən digər meyvə də kividir. 

Həm dadı, həm də sağlamlığa müsbət təsirləri ilə bu meyvə təkcə tərkibi ilə deyil, həm də qabığı ilə seçilir.

Kivi xüsusilə payız aylarında getdikcə populyarlaşan və enerji ehtiyaclarını ödəmək üçün əla seçim olan vitaminlə zəngin meyvədir. 

Kivinin içi liflə zəngin olsa da, qabığında iki-üç dəfə çox lif var. Bu, yalnız həzm sağlamlığını dəstəkləmir, həm də xolesterol səviyyəsini aşağı salmağa kömək edir.

Üstəlik kivi qabığı omeqa-3 yağ turşuları, maqnezium, sink və A, C və E vitaminləri ilə zəngindir. Bu qidalar xüsusilə qış aylarında immunitet sistemimizi gücləndirmək üçün lazım olan ideal qarışımı təqdim edir. (News24.az)

02.12.2024 07:59
175

(MGID): :
OXŞAR XƏBƏRLƏR